Pressmeddelande

Pekka Stenqvist

Så ser DHL Freight på framtidens logistik

2017-11-06

DHL Freights VD Pekka Stenqvist är på scenen och diskuterar framtidens logistik på Logistik & Transportmässan den 7 november 2017.

Läs mer...

Ylva pris hållbarhet

DHL är bäst på hållbar logistik

2017-09-29

DHL har utsetts till Sveriges mest hållbara logistikföretag i studien Sustainable Brand Index Business to Business. Studien har undersökt vad exekutiva beslutsfattare på de största företagen i Sverige tycker om aktörer i nio olika branscher.
DHL vinner sin bransch framför DB Schenker. Sist i branschen kommer DSV, strax före Geodis.

Läs mer...

Mattias Nyström

Mattias Nyström blir VP Marketing & Sales på DHL Freight Sverige

2017-08-10

Mattias Nyström efterträder Carl-Anders Keller som Vice President för Marketing & Sales på DHL Freight Sverige. Mattias har lång erfarenhet inom DHL Freight och säljorganisationen, han tillträdde tjänsten 1 augusti 2017.

Läs mer...

DHL pratar cirkulär ekonomi i Almedalen den 6 juni

2017-07-06

Sedan 2016 samarbetar DHL Freight med Godsinlösen vad gäller skadat gods. Samarbetet har präglats av transparens och hållbarhet, nu undersöks möjligheterna att utöka samarbetet ytterligare. Genom en affärsmodell som gynnar alla inblandade och inte minst miljön kan ett lönsamt återbruk möjliggöras samtidigt som avfallsmängden minskar.

Läs mer...

Eurapid

DHL Freight skapar en premiumprodukt för import och export

2017-07-04

DHL Freight re-lanserar DHL Freight Eurapid som en premiumtjänst med fokus på pålitlighet och snabbhet. Från och med den 3 juli finns tjänsten tillgänglig. Det unika är att godset blir prioriterat och får därför mycket korta ledtider samt att kunden kan få godset hämtat samma dag.

Läs mer...

Ylva Öhrnell

DHL Freight reducerar CO2-utsläpp med 54% per tonkm

2017-06-01

DPDHL var det första globala logistikföretaget att anta ett koldioxidmål. Målet var att minska CO2-utsäppen per tonkm med 30% mellan åren 2007 och fram till 2020, vilket uppnåddes globalt 2016. DHL Freight Sverige kunde ännu mer glädjande, samma år, konstatera en klimatreduktion på hela 54%.

Läs mer...

Pekka Stenqvist

DHL Freight överlåter sin tullverksamhet till Gerlach Sweden AB

2017-06-01

Med anledning av ökade säkerhetsregler för tull och internationell handel har DHL Freight Sverige bestämt sig för att, från och med 2017-06-01, överlåta sin tullverksamhet till Gerlach Sweden AB.

Läs mer...

DHL expanderar B2B-erbjudande inom Norden och Baltikum

DHL expanderar sitt nätverk med paketautomater i samarbete med SwipBox

2017-02-07

DHL expanderar sitt nätverk med paketautomater i samarbete med SwipBox DHL Parcel har sedan november 2016 installerat paketautomater i Stockholm, detta för att kunna ge sina kunder ännu större möjlighet att välja vart de ska hämta sitt paket.

Läs mer...

DHL expanderar B2B-erbjudande inom Norden och Baltikum

DHL expanderar B2B-erbjudande inom Norden och Baltikum

2017-02-01

Nu hårdnar konkurrensen på paketmarknaden för företagskunder när DHL Freight lanserar DHL PAKET EXPORT, en heltäckande B2B lösning för paketsändningar inom Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

Läs mer...

Inbjudan seminarie hållbarhet Karlstad 20 okt

Vasaloppet och Postiljohan gästar DHLs Hållbarhetsseminarie

2016-10-18

Transporter är en förutsättning för global handel och ett fungerade samhälle. Nyckeln till ett lyckat hållbarhetsarbete är att arbeta tillsammans med kunder, transportörer och samarbetspartners på lokal och global nivå. DHL anordnar tillsammans med Vasaloppet och det värmländska cykelbudsföretaget Postiljohan ett lunchseminarie om hållbarhet.

Läs mer...

Pekka Stenqvist

Pekka Stenqvist utsedd till CEO för DHL Freight Nordics

2016-08-16

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och DHL Freight är experter på väg- och järnvägstransporter. Pekka Stenqvist kommer att ta över CEO ansvaret för Norden, med effekt från och med 15 augusti 2016, då Peter Hesslin efter 24 år lämnar bolaget för nya utmaningar i livet och karriären.

Läs mer...

Cyckelvasan

DHL levererar CykelVasan och bjuder på föreläsningar i Mora

2016-08-15

Under CykelVasan den 12 - 13 augusti bjuder DHL in till inspirerande föreläsningar av längdskidåkaren Hanna Falk och Stig Wiklund, mental tränare och coach.

Läs mer...

Elbil

DHL med i den fossilfria frontlinjen

2016-04-15

I vår framtidsvision utgör el tillsammans med förnyelsebara bränslen som exempelvis HVO100, etanol och biogas en betydande del av våra transporter inom städerna. DHLs ambition är att, tillsammans med våra kunder, nå ett fossilfritt inrikesnätverk till 2030. DHL kommer därför att medverka i ett pilotprojekt med eldistribution i Mariestad där distributionsfordon utrustas med nyskapande ladd lösningar med dynamisk laddning under färd.

Läs mer...

Johan Halvarsson

Johan Halvarsson tillträder som VD för DHL Åkeri

2016-04-15

Johan Halvarsson har tillträtt som VD för DHL Åkeri med placering i Sundsvall. Johan kommer närmast från tjänsten som platschef för METAB, ett åkeri med ca 35 bilar och 90 anställda.

Läs mer...

DHL Parcel Connect.

DHL expanderar och utökar paketleveranser i Norden och Baltikum

2016-03-10

DHL Parcel tillsammans med DHL Freight Sverige, Finska postoperatören Posti och Bring gör gemensam satsning i Norden och Baltikum. Kundfördelarna är flera, däribland kortare transittider, lördagsleveranser och aviseringar för att på så vis göra e-handeln än mer framgångsrik.

Läs mer...

DHL Malmö

DHL Malmö har flyttat till nybyggd och miljöcertifierad terminal i Sunnanå

2016-01-13

Flytten har genomförts nu i januari och den nya terminalen är modern och kostnadseffektiv för dagens och framtidens DHL. De nybyggda och miljöcertifierade lokalerna i Sunnanå är mycket yteffektiva och får minskad energiåtgång bland annat genom bergvärme och nytt dynamiskt ljussystem.

Läs mer...

Service Point

DHL Service Point integreras i europeiskt paketnätverk – kommer att byta namn till DHL Parcelshop

2015-12-04

DHL Parcel har tagit över driften av det fristående Service Pointnätverket med cirka 1 350 utlämningsställen i Sverige. Integrationen av Service Pointnätverk i DHLs europeiska paketverksamhet gör att DHL Parcel nu kan erbjuda rikstäckande och dedikerad B2C nätstruktur i Sverige och hela Europa.<(p>

Läs mer...

Tjejvasan – kärlek och värme

DHL levererar önskningar i Tjejvasan – kärlek och värme

2015-12-04

Kärlek från någon de tyckte om i form av en peppande kram. En varm bilskjuts tillbaka till sitt rum. Bubblig champagne med en extra smak av segerns sötma precis efter att ha skidat i mål. Det var vad deltagarna i TjejVasan 2015 önskade sig när de skidade i mål. Under TjejVasan 2016 kommer DHL attöverraska tre nya deltagare.

Läs mer...

DHL bjuder in världsstjärnor till CykelVasan i Mora 14-15 augusti

2015-08-11

Under CykelVasan i Mora den 14-15 augusti bjuder DHL in till inspirerande föreläsningar av världsstjärnor inom löpning, cykling och skidåkning.
DHLs Speakers Corner är en inspirerande kunskapsplattform och mötesplats för människor som deltar i och besöker CykelVasan i Mora.

Läs mer...

Storage

DHL Storage & Specialties varslar medarbetare i Borås

2015-06-23

Storage & Specialties i Borås varslar idag 49 medarbetare, varav 37 stycken med fast anställning. Information har delgivits och uppsägningstiden är enligt LAS och förhandlad med facket.
Storage & Specialties, ingår i DHL Freight Sweden, och fokuserar på kunder med behov av tredjepartslogistik, specialtransporter och skräddarsydda logistiklösningar. Bakgrunden till varslet är arbetsbrist i Borås då en stor kund har valt att flytta sin lagerverksamhet till egna enheter

Läs mer...

Följ oss på:

Facebook LinkedIn Instagram